Illustratieve boekcover

Een verhaal van Haruki Murakami vertaald in een coverdesign.

Briefing

Concept / design / illustratie

Adobe Illustrator CC

Opdracht tijdens opleiding GDM
aan Arteveldehogeschool

Met een passende vormtaal en bijhorende typografie, is het karakter en de sfeer van een boek vertaald in de cover. De uitstraling van de cover moet de inhoud van het verhaal versterken.

Aan de hand van moodboards heb ik mijzelf verdiept in hoe ik het wou vertalen, hierbij heb ik een passende techniek gebruikt.

Uitzonderlijk beschrijf ik bij 'concept' mijn keuzes, bij andere cases zal je een algemene uitleg te zien krijgen. Voor meer info: contacteer mij!

Het boek samengevat

Als ik het verhaal kort zou samenvatten, lijkt het dat het hoofdpersonage Toru niet goed kan kiezen tussen beide meisjes en verstrengeld geraakt in zijn gevoelens. Eén van die meisjes Naoko, laat hem denken aan zijn beste vriend die zelfmoord pleegde, zelf is ze heel onstabiel en depressief.

De situatie laat Toru lijden en rouwen. Midori is de tegenpool en maakt Toru juist weer heel levendig en passioneel. Dit voelt als trekken en loslaten met veel passie, verdriet, chaos en turbulentie.

Concept uitwerking

Dit voelt als trekken en loslaten met veel passie, verdriet, chaos en turbulentie. Dit wil ik laten zien in mijn boekcover. Met handen wil ik het trekken en loslaten tussen 3 personen gaan symboliseren. De druppels symboliseren het verdriet, in een felblauwe kleur voor het contrast en de breking van de kleuren.

De kleur oranje beschrijft liefde, passie, bloei en geduld. Het donkerblauwe beschrijft het temperamentvolle van de gebeurtenissen.

Wit geeft de rustpauzes weer, dat zorgt voor contrast zowel in de cover als in het verhaal. De houttextuur brengt leven en een beetje chaos. Zo is alles van het verhaal beschreven in de cover.

Illustratie

Verhaal vertalen door middel van een bijpassende illustratie.

Kleuren

Verhaal vertalen door middel van betekenis van kleuren.

Techniek

Verhaal vertalen door middel van een bijpassende techniek.

Boekcover Dummy Shellsey Lagaet
Boekcover Diagonaal Shellsey Lagaet
Boekcover Backcover Shellsey Lagaet
Boekcover Titel Shellsey Lagaet
Boekcover Mockup Shellsey Lagaet

Let’s talk!